Projectorganisaties

Projectorganisaties: een bekende markt voor ROEN. ROEN helpt om controle en inzicht te houden over alle projecten. Dit doet ROEN door ervaring als projectcontroller te combineren met specialistische BI kennis. Het resultaat omvat geautomatiseerde en gevisualiseerde dashboards die helpen om op een efficiënte manier in control te blijven.

Controle

Om te zorgen dat projecten uiteindelijk op een goede manier worden uitgevoerd en afgesloten, is het belangrijk om gedurende alle trajecten controle te houden op wat er gebeurt. Dat geldt zeker voor projectorganisaties waar data over meer afdelingen verspreid zijn of snelle groei het lastig maakt om in control te blijven.

Rapportages zijn onmisbaar voor overzicht en controle. Projectorganisaties gebruiken die voor bijvoorbeeld:

  • Onderhanden werken
  • Projectplanning
  • Prognose eindresultaat
  • % gereed van de werken
  • Voorcalculatie en nacalculatie
  • Maninzet naar einde project
  • Meer/minderwerk met daarbij behorend resultaat
  • Margeoverzicht

Automatisch

Het is natuurlijk mogelijk om rapportages handmatig samen te stellen, maar dat kost veel tijd en is foutgevoelig. Een betere manier is om rapporten automatisch te genereren. Vaak kan projectsoftware of het ERP-systeem een aantal rapportages automatisch genereren. Dat kan al veel waarde leveren. Waar ROEN de echte waarde toevoegt in projectorganisaties is wanneer er een totaaloverzicht nodig is.

Totaaloverzicht

ROEN bouwt dashboards waar meer rapportages in één overzicht naast elkaar worden getoond. Het is mogelijk om voor elke rapportage door te klikken naar de details en relaties en van daaruit verder inzicht op te doen. Data zijn georganiseerd, visueel inzichtelijk en ook nog eens geautomatiseerd. Op die manier ontstaat er echte controle en dat levert winst op voor de hele organisatie!

Demo

ROEN heeft een demonstratiedashboard voor u klaar staan. In een gesprek laten wij graag zien hoe dashboards ook uw projectorganisatie helpen om in control te blijven!

Bel ons op 06-51662348 of neem contact op via het contactformulier.

Databehoefte

Niet in alle projectorganisaties is even duidelijk welk inzicht men nodig heeft of waar op gestuurd moet worden. Of misschien zijn er geen KPI’s bekend of geen duidelijke doelstellingen aanwezig bij medewerkers. ROEN helpt vanuit zijn ervaring als projectcontroller om duidelijkheid te scheppen rondom doelstellingen en KPI’s. Dashboards en rapportages helpen vervolgens om in de dagelijkse praktijk de juiste gegevens voorhanden te hebben om goede beslissingen te nemen en de projectuitvoer te optimaliseren.

Financiële rapportages

Naast de verschillende operationele rapportages heeft een projectorganisatie ook te maken met financiële rapportages. ROEN weet als geen ander hoe dit in elkaar steekt en biedt daarvoor specifieke dienstverlening. Klik hier om meer te lezen over geautomatiseerde financiële dashboards en rapportages.